Friday, December 23, 2011

Hidup Kita

Kita ini bukan hidup untuk berkahwin.


Kita kahwin untuk meneruskan kehidupan.


Kita bukan hidup untuk semata-mata bercinta,
tetapi kita mencintai orang lain untuk menjadikan kehidupan ini lebih baik.


Jangan sesekali letakkan perkahwinan, percintaan sebagai matlamat utama kehidupan.


Jika kita buat sedemikian, memang kita akan ambil Islam ini hanya pada istikharah dan doa mencari jodoh semata-mata.


Sunday, December 18, 2011

hati-hati tau....




pagi tadi ada rancangan Tanyalah Ustaz di TV9... oleh Ustaz Sharhan Shafie program ni dah 3hari berlangsung...tapi lily sangat tertarik nak share mengenai nama-nama yang sering diganggu jin...

antara nama yang sering diganggu jin...

-qistina
-balqis
-najwa
-erisya
-batrisya

ada 77 kesemuanya...

menurut Ustaz ni nama-nama ni menyerupai nama anak jin... so bila kita panggil nama anak kita...anak jin pun akan terpanggil...menurut ustaz juga boleh je letak nama QISTINa tuh...cth NUR QISTINA..tp panggil NUR atau gelaran keluarga...along,angah dll....


wallahualam....

just nak share...
Qistina -Keadilan
Balqis -Permaisuri Kerajaan Sabak (Zaman Nabi Sulaiman)
Najwa -Berbisik-bisikan

kalau tahu list 77 tuh lagi cantik ...Ustaz just bagitahu gitu2 jer...nak tahu lebih detail boleh cari buku karangan ustaz Sharhan "Nama-nama mulia dalam islam, seindah nama semurni peribadi"

Thursday, December 15, 2011

syukur...



alhamdulillah syukur sangat
lily lulus meneruskan pengajian kat IPG
dah banyak hari cuba cek akhirnya pagi ini berjaya jugak
even masih tak tahu result sebenar....berapa pointer
alhamdulillah lulus.....
tamat juga PROGRAM PERSEDIAAN IJAZAH SARJANA MUDA PERGURUAN
n 2012 bermulalah PROGRAM IJAZAH SARJANA MUDA PERGURUAN

Saturday, December 10, 2011

Kelebihan Surah Al-Falaq



Dunia penuh pancaroba. Pelbagai ujian melanda. Setiap hari ada saja jenayah yang berlaku. Terutama dalam kalangan remaja perempuan. Sebaiknya kita berserah dan kembali kepada pencipta yang satu. Info ini lily dapat dalam sebuah novel.

Ayat Al-Falaq merupakan surah ke 113 dalam Al-Quran dan mengandungi lima ayat. Ayat tersebut memerintahkan agar manusia berlindung kepada Allah S.W.T dari segala macam kejahatan. Namun ia mestilah dilafazkan dengan penuh keyakinan. Diriwayat oleh Abu Daud, At Tirmizi dan An Nasa-i dari 'Uqbah bin 'Aamir' bahawa Rasulullah s.a.w bersembahyang dengan membaca Surah Al-Falaq dan Surah An-Nas dalam perjalanan baginda.

Berlindung dan mohonlah kepada-Nya.



Friday, December 2, 2011

aku sudah besar




baru aje balik dari klinik
aiggooooooooooooooo besar betul tanggungjawab aqlily riana sekarang
i'm already twenty but orang cakap lily nih baru 16 haha....(t'igt moment kt mid)
anak sulung tergalas tanggungjawab yang besar terhadap family
but i'm n0t ready yet......
januari nanti lily dah pun masuk degree.....uhhhhh
ohh ye tadi lily bawak abah p klinik....
if dulu abah yang bawak lily p klinik lau sakit@demam
tapi malam nih dah terbalik sudah~~~~
sebagai anak sulung dah sah2 lily yang terpaksa.....
alhamdulillah abah juz demam biasa cuma darah aje rendah cket...
tapi 2la sejak semalam abah dah xlalu makan.....risau jugak
kami sekeluarga terlalu bergantung dengan abah
everything ABAH........


cam pagi tadi lau biasa abah yang akan p cari breakfast tapi tupp2 makan roti n lempeng je
then lily jugak kena p pasar cari lauk haha....
lucu amat.......lily xpernah p pasar cari lauk....
nasib la menu ari ni nasik ayam je.......lau suh cari ikan memang xdapet laaa
nmpknye lesen kereta yang tersimpan rapi lam purse kena guna jugak
urmmmmmm


......doa2 la abah cepat sembuh.....

Wednesday, November 30, 2011


alhamdulillah skun selamat berada kat umah
setelah seminggu bercuti kat kl sne
tme kat sne rindu kat umah...ekk??hahaha ayat sial aje
n0w kat umah b0san tahap gaban
actually lily sampai umah hari isnin malam lagi
bertolak dari klang lbih kurang pukul 10pg n smpai umah maghrib
patutnya kami sampai kul5 tapi jem punye pasal....
dah la 2 sepanjang perjalanan berderet2 treler kat depan...cam ciput aje jalan
sabor je laaaa...pape pn thnks to him.....banyak menolong

ohh ye semalam p kb wif abah n umi
singgah la kat tabung haji....uiitt3 angin nak menabung dah datang haha
1st niat hati nak bukak akaun baru...al-maklumlah akaun lama masih atas nama abah
then buku 2 pulak lily t'tgal kat ostel...malas la nk p amik
rupa-rupanya ipg dah tolong buka akaun tabung haji untuk lily....ipg sp0nsor rm2
tapi kenapa la ipg ni baik hati sangat xbgi tahu lily......pape pn syukur...
start from n0w no b0r0s2.....berjimat okay~!!!!!


p/s: mood: rindu si dia...semalam dah bertolak p melaka ada program..urmmm

Friday, November 25, 2011

belajar dari kesilapan




hidup kita ni penuh dgn cabaran....pengalaman hidup mengajar kita erti hidup yang sebenar
sape kata hidup indah tanpa masalah??.....sebenarnya kesusahan yang dialami itulah kemanisan hidup yang sebenar.....tanpa masalah kita xkan merasai nikmat sebenar hidup.....hidup tanpa masalah xbez jgk.....xmencabar la katakan hehe.....hidup bosan tanpa masalah.....otak pun xberfungsi

semalam lily dapat belajar banyak perkara
dah dekat seminggu berada kat kuala lumpur
kota metroropolitan!!!!!
bercuti la kot hehe...now lily berada kat umah m.sedara kat segambut
dari kelmarin ada la jejalan kl nih
apa la sangat yang ada...mall je banyak
lily p sne naik komuter je...stesen ktm dekat ngn umah m.cik
lagipun xe orang yang dpt drive...m.cik blur ngn slok belok kl n p.cik pulak outstation....
bez jugak naik komuter...senang
kelmarin p midvalley...punye la sakit kaki jejalan lam 2....tapi juz lepak kat mph....2buah novel lily beli 
sbut sal mid mmg sakit hati....rm20 melayang g2 je...sial pnye cina eeeiiiiii
 kita niat nak tolong dia api duit kita pulak ia rembat....uhhhhhhh naseb badan la....

semalam p sogo...naik komuter jugak...juz window shopping...satu barang pun xbeli
tipu la lau xde yang berkenan....tapi entah mo0d shopping 2 xde hahaha...selamat duit aku
tapi satu hal ag x tenang coz m.cik was-was lupa nak tutup api dapur...punya kitorang kalut nak balik
haaaaaa bab nih paling kelakar....tengah kalut 2 kitorang silap naik tren pulak
patutnya naik tren Rawang tapi p naik tren Batu Cave pulak....sampai Sentul baru perasan
2la kalut sangat main naik aje.....padahal kat kepala tren 2 dah ada siap2 lokasi hahaha
1st pelik la jugak kenapa tren 2 lengang sangat...kami siap bley tukar2 seat haha....p0se lagi
dah sampai Sentul kami turun n terpaksa tunggu tren p Hentian Putra....hati memang xtenang sal dapur gas 2
lam kul2 baru sampai umah...alhamulillah evrything ok....dapur gas memang ah tutup pun hahaha..was2 punye pasal....
then kami rehat2 je kat umah.....plan nak p KLCC cancel dulu...al-maklumlah penat sangat...
lily dapat belajar apa itu stesen pertukaran....stesen pertukaran ada 3...so kita kena hati2 untuk naik tren...alert ok kat hentian putra,bank negara n kl central...jangan main redah je naik tren...kang sesat haha
petangnya pula ke Masjid Wilayah...apat la solat maghrib berjemaah

kat bawah ni ad bbrapa pic yang sempat upload...hehe layannnnnnn



 wif umi...suka benar selipar

 K.A.M.I hihihi
lily....fatini....farisya









kat sentul hahaha...sye silap naik tren!!!!!


hari nih juz lepaking kat umah....my kzen fatini dah p kem kat bangsar.....sunyi btol ase
if ade dia memang gosip panjang hahaha....
ok la chowww dulu
hari nih juz lepaking kat umah....my kzen fatini dah p kem kat bangsar.....sunyi btol ase
if ade dia memang gosip panjang hahaha....
ok la chowww dulu....

!!!!masalah bukanlah beban tapi satu p&p sebenar dalam hidup!!!!

Monday, October 31, 2011

kokse kokdang



hype2...opppsss assalamualaikum
cam sengal aje title kat atas tu kan 
setelah seminggu 1 hari berada kat umah

seminggu kat umah lily xp mana2 pun
orang lain sibuk p melancong but lily as usual stay je kat umah
tetiba jadi anak baik....terperap je lam umah
siap jadi suri rumah lagi tau....
al-maklumlah umi n abah xcuti....hanya lily n adeq2 je cuti
dah jadi tugas lily la buat semua kerja rumah
kemas rumah, basuh baju....2 sume dah normal
but MASAK amat luar biasa
seminggu duk umah tiap2 hari ada je yang lily masak
only breakfast k....untuk lunch xsanggup den....kang cirit birit habis semua isi rumah 2


sekarang lily dah pun selamat berada kat ipg yang dicintai
motif lily berada kat sini skun??
hahahaha blur......
actually skun ni study week
ntah pape la nama aje study week tapi haram xsentuh langsung lagi buku
lily sepatutnya mai ipg nih hari ahad lagi tapi semalam baru terbuka hati untuk datang
n n0w dah pun terfikir-fikir bila mau balik hehehe....
jadual exam baru aje dapat...next week start exam
m0od~cool aje hehe...ayat budak pemalas
breakfast pagi ni hanya roti n nescaffe 3 in 1

sediihhhhhhhhhhhhh....
kat umah banyak makanan...ley main masak2
n kat sini???argghhhhhhhh tensen!


 breakfast today.....cer tengok2 mug kat atas 2 hihi

 beg yang masih tak terusik.....mood nak balik umah

 seminggu tanpa domo...rindu....
tengah terfikir2 nak bawak domo balik umah
habislah nanti kena gomol dek adeq


bilik lily skun dah tak ubah cam kedai dobi

bergantungan baju,cadar n yang paling besar comforter huk3
terpaksa la basuh seminggu semua stuff 2 terperap lam almari
last week main sumbat je semua....xsabar nak balik la katakan



p/s: tengah mencari mood untuk study....plizzz3 come to mama
merah is my favourite color huhu

Saturday, October 15, 2011

uiiii doraemon




cute sangat kan doraemon nih
bulat betul.....geram ase nak cubit-cubit
like my lil brother
adeq akem t'cyg



pipi yang tembam memang diminati ramai
lily suka sangat tengok bebudak yang pipi tembam
tiut miut sangat
nak aje tarik kuat-kuat aigoooooo
bebudak kecik comel la tembam-tembam nih
dah besar jadi lain pulak
malu ke pipi tembam, badan besar
CHUBBY

yes dat word sinonim sangat bagi someone like >.<
seriously all dat thing berkait rapat dengan penampilan diri
sometime semua tu memperngaruhi keyakinan diri jugak
cuba bayangkan paling senang tima raya
kita akan jumpa dengan sanak saudara yang dh lama kita xjumpa
macam2 perubahan kita yang akan dorang tegur
paling biasa kita dengar all about our penampilan, our body and all things yang berkait rapat
semua tu jelas di mata dorang
"u look more chubby"
"u look so sihat"
if sumone yang dah kawin mesti dorang akan cakap sumone 2 dah berisi(pregnant)
and if n0t???huhuhu
tepuk dada tanya IMAN haks3
makin sihat....
kebanyakannya akan menjawab tengah bahagia, lalu makan, dah xbusy, xde exercise la kononnya
n yang paling lily biasa sangat CUKUP ZAT
hahahahaha

why lily duk merapu sal benda alah ni ek
actually all dis thing lily pernah ase satu ketika dahulu
n NOW
sapa yang kenal lily mesti akan perasan 
dulu lily seorang yang agak chubby
pipi tembam k0t...
badan pun lebar la cket 
tapi xde lah masuk lam kategori GEMUK
dulu lily mengaku lily sikit pun xpernah jaga sal makan
semua makanan lily bedal lily ikut trademark ABAH
"makan aje semua selagi badan sihat masih ada selera"
huhu cam melampau je kan
yesssss dulu nasik 2 lau xmenambah sampai 2-3pinggan memang xsah
tambah-tambah pulak bila abah masak kari
uishhhhhh menjilat sampai pinggan al-maklum lah dulu stay kat ostel
bila balik memang time untuk Qada tidur n MAKAN puas2
siyes,,,melampau giler
dah la kat ostel makan 5x sehari
pagi, tengah hari, petang, malam n supper
semua time makan lily cket pun xpernah miss
hehehe...pelahap giler kan
maklum la makan free (g0vernment tanggung)
n tiba satu hari bila balik umah
sumone tegur lily 
"kakak dah cam botol budu"
how dare him said me like dat
grrrrrrrr..dye ckp lily gemuk
hari 2 memang ase geram sangat
lepas saat 2 lily nekad lily nak diet
bayangkan aje cmne susahnya nak buang tabiat makan yang banyak 2
dah la masih tinggal kat ostel...nak p mana2 akan lalu dewan makan
tapi lily start slowly..lily cuba kurangkan kuantiti
banyak makan sayur...n lily jugak dah sedar lily perlu banyak bersukan
lily masuk acara larian secara senyap-senyap aje
tanpa pengetahuan umi n abah cz reas0n.......biarlah rahsia
alhamdulillah semua clear ajew...
even berat badan xturun sangat tapi lily dapat maintain
selepas habis SPM naik cket maklumla stay kat umah je
masuk matrix pun makan lalu giler....
masuk u lagilah tengah malam pun makan lagi
dapat rum8 rajin p beli makanan
sehinggalah lily msuk IPG
berat badan turun mendadak...yeahhh i like dis
asal jumpa sapa2 dorang akan tegur
orang lain makin besar n lily pulak makin kecik
dorang selalu tanya tingkatan berapa??erkkkk
lily nih anak sulung tapi bila jalan ngan adek2
lily akan jadi adek yang ketiga....awet muda jugak la ea

diet yang lily amalkan xde lah melampau sangat
just biase2 aje cuma makan@x bagi lily sama aje
xmakan pun xase lapar
cuma satu je yang xboleh nak elak
i'm caffein addicted..oh DAMN

n u oll lau nak diet 2 jangan la memaksa diri sangat
jangan sampai nanti diri sendiri yang merana
kurus, gemuk semua 2 xkisah
janji sihat n bebas penyakit
hehehe


p/s : diet yang paling senang melayan lagu kegemaran
da reason pk2 la sendiri




Tuesday, October 4, 2011

rahsia di sebalik wuduk




Sekadar renungan bersama.....
#mood assignment#
even xder kaitan dengan tugasan....

video

Banyak hikmah yang terselit di sebalik apa yang kita lakukan dalam kehidupan seharian. Islam agama yang indah. Bersyukurlah kita dengan rahmat yang dikurniakan.

ketika berkumur, berniatlah kamu dengan "Ya Allah ampunilah dosa mulut dan lidahku ini"
~~setiap hair kita bercakap perkara2 yang tidak berfaedah antara dengan sengaja mahupun tanpa kita sedari

ketika membasuh muka, berniatlah kamu dengan "Ya Allah putihkanlah wajahku ini di akhirat kelak. Jangan Engkau hitamkan wajahku ini"
~~semoga kita tergolong dalam kalangan ahli2 syurga yang wajahnya berseri-seri

ketika membasuh tangan kanan, berniatlah dengan "Ya Allah berikanlah hisab-hisab di tangan kananku ini"
~~ahli-ahli syurga diberikan hisab-hisabnya di tangn kanan

ketika membasuh tangan kiri, berniatlah dengan "Ya Allah janganlah Engkau berikan hisab-hisabku di tangan kiri"
~~ahli-ahli neraka diberikan hisab-hisabnya di tangan kiri

ketika membasuh kepala, berniatlah dengan "Ya Allah lindungilah daku dari panas terik matahari di Padang Mahsyar dengan Arasyh-Mu:
~~panas di Padang Mahsyar seperti matahari sejengkal di atas kepala

ketika membasuh telinga, berniatlah dengan"Ya Allah ampunilah dosa telingaku ini"
~~setiap hari kita mendengar orang mengumpat,fitnah, perkara yang tidak berfaedah dan sebagainya.

ketika membasuh kaki kanan berniatlah dengan "Ya Allah permudahkanlah jalan bagiku melintasi titian Siratul Mustaqim"
~~ahli-ahli syurga melintasi titisan ini dengan pantas sekali

ketika membasuh kaki kiri, berniatlah dengan "Ya Allah bawakanlah daku pergi ke masjid2 dan surau2 dan bukan ke tempat2 maksiat.
~~Qada' dan Qadar kita terletak pada kuasa Allah


semoga setiap amal kita diterima-Nya............................amin

Monday, September 26, 2011

dulu kini n selamanya





ada perbezaan x??
ini pIcture fr0m zaman f0rm 4 until n0w
16tahun~20tahun

Sunday, September 25, 2011

seni itu indah




seni itu indah
ape la agaknya yang lily nak mencarut hari ini
cikgu pa pn tahu sal seni ke yaiyaiyai
cam yang tertera kat title 2
seni itu indah kan??
seni adalah semua aktiviti dan hasil manusia yang indah lagi kreatif 
ramai yang mencetekkan makna sebenar seni
act seni itu luas mafhumnya....
nak tahu u all cari sendiri hehe...alaaaa jz g0ogle
semua kat hujung jari....mmmuaaahhh g0ogle
apa yang penting~KERJASAMA!!!!!
seni berkait rapat dengan kita
its all ab0ut life

aishhh dah lari title nih
oklah...act lily nak cite sal apa yang dah jadi kat ipg kb(my c0llege)
dalam 2,3 hari nih
sekarang 24, 25 dan 26 September berlangsung Karnival Seni Muzik dan Kokurikulum
macam-macam aktiviti diadakan bermula dari pagi hinggalah ke malam
semuanya mestilah berkait rapat dengan seni, muzik dan kokurikulum
gerai-gerai jualan pun ada
karnival ni bukan hanya tertumpu untuk student IPG KB je
tapi IPG lain juga terlibat.....
n tak lupa orang awam yang ada di luar sana
semua dijemput hadir...budak2 sekolah amat dialu-alukan ceh3(hihi)

lily pun xp0se banyak...yela kan busy berjalan je
lagipun xde mood lah nak p0se2 nih
ini semua pIc yang lily sempat amik pagi tadi
yang lily ase tertarik je
sejak ada karnival nih lily cam minat sangat kat lukisan
untung dorang yang dikurniakan bakat seni melukis
haaaaa dah mula ase menyesal la 2
dulu cg zuki(cg seni n muzik skb1) ajar xmau ikut
tau nak main aje huhuhu....btw kelas seni n muzik la paaaaalinggg enj0y
u all layan la pic yang sempat capture by my express music keh3
bila la berjaya miliki putera idaman hati
jeng jeng jeng jeng jeng




 ni haaa sempat pose dengan fv0urite fl0wer..
p0se dgn lukisan pun jadi la....
pengumuman2 sape2 yang ase nak bagi lily bunga mai2 hehehe

 tetiba teringat mem0ri kat nilam puri....
my 0ld c0llege sebelum masuk ipg
urmmm universiti ku...impianku.....UNIVERSITI MALAYA

 j0m2 p Melaka jumpa cIk abam cayang hahaha
gattaaiiiiiiii n0h...prangg tampar pipi sendiri haha

 alahai...sape la nih desperate sangat...
nak kawin ka???keh3study habis dulu n0h

 haaaaa c0mel kan???bukan kartun biasa tau
ini BBM(bahan bantu mengajar) hasil student ipg razali t'ganu
kreatif betul d0rang nih
mampukah lily jadi seperti ini???urmmm

 lawa kan???kagum melihat hasil kerja kekawan


 inilah bilik puteri cinta hati lily hehe
study xhabis lagi dah berangan nak ada anak
dushhhhhhhhh!!!
 all in pInk s0 nice....c0mey ngat...even lily xsuka pink kah3

 haaaa cer teka2...apa benda la nih ek
amazing!!

u all layan lah
pic je pun hehehehe
f0rmasi k0mpang
tersangat-sangat lah menarik!!!
tau dek cikgu bm mati lily hehe






Tuesday, September 20, 2011

kenYang perut suka hati.....


lalalalalalala
badan aje kecik tapi makan besar malam nih
credit to fer momo
kamulah kawan aku hehehe

lily baru aje balik ostel
tadi kuar makan2 ngan fer momo
n0w dia je la satu-satunya teman lily
asal kuar je mesti dengan fer momo 

hehe act dah lame mngidam nak makan benda alah nih
oppsssss....hahaha
entah sejak bila la lily jadi minat sangat makan ais krim

owh ye Tutti Fruitti baru aje ada kat kelantan
alaaaa u all mesti kenal punya
Taman Tengku Anis
btw tutti frutti nih memang best
makan pulak time hujan...sejuk2 je ase
dada pun mulalah rasa sakit
alahai nasib badan

if u all nk tau kt tutti fruitti nih
ada 10% diskaun untuk student
u all kena la bawak kad student
then bila hari selasa pulak ada 15% diskaun 
hanya untuk pompuan k hehehe
LADY'S DAY!!!!

 



Friday, September 9, 2011

sini sana



nk tulis ape ye hehehe
dah lama lily x update bl0g nih
okla straight 2 da p0int
meskipun sekarang lily ase penat tapi lily nak mencarut gak
agak-agaknya ape la ea yang menarik sangat
.
.
.
.
.
.
.
.
jeng jeng jeng jeng



hari ini lily peroleh pengalaman baru
benda yang paling diminati
hehehe
sh0pping!!!!!!!!!!!
actually sh0pping 2 xde la menarik sangat
dah selalu pun kn
tapi hari ini lily per0leh pengalaman baru
akhirnya lily dapat jugak menjejakkan kaki ke MUNDUK
pagi2 lagi bertolak dari umah Lya
agak fam0us la sejak dua menjak nih hihihi
u all tau x kat mana??lily yang dk kelantan ni pun hari ni baru tau
oklah..MUNDUK nih kat Thailand
kira sempadan Malaysia je
nak p sana perlu seberang sungai
alaaaaaa memang dekat sangat eh
nak seberang sungai xkan nak berenang pulak kn hehe
kena naik perahu tambang rm1...kiranya rm2 la pergi n balik
macam2 ada kat MUNDUK nih
u all mesti dah kenal kan Pusat Bebas Cukai PENGKALAN KUBUR n RANTAU PANJANG?
haaaaaaaaa MUNDUK nih lebih kurang la ngn b0th kt atas nih
but MUNDUK kat negara Gajah Putih nuh haaaa...
barang2 yang dijual jauh lebih murah
but facility agak xbest....
cr0wded sangat....mau nak pengsan
dah la ramai 0rang...jalan nak selisih2 bahu...tempat nya sempit...
pape pun inilah pengalaman baru buat lily yang agak menarik untuk tahun nih
0h ye...lupa nak cite lily p sana bukan dengan family but dengan
family Lya Asyikin(kawan sekolah menegah) 

selesai sh0pping kat MUNDUK
kami meneruskan perjalanan ke RANTAU PANJANG pulak
sh0pping xhabis ag hehehe
memang sh0pping sakan la lily hari nih
semua nak beli....aiisshhhh memang rambang mata bet0l lah
sh0pping xhengat dunia haaaa....
duit mengalir cam air....semua nak rembat

selesai sh0pping lam pukul 3 setengah
kami singgah kat Masjid BEIJING untuk solat Zohor
sh0pping2 jugak..tanggungjawab pada Yang ESA jangan dilupakan..INGAT!!!!!!!!
memang lawa masjid nih...lawa sangat2
lily kagum dengan struktur binaannya
xdapat p Beijing,,,dapat p Masjid BEIJING pun jadi laaaaaa

then kami pun pulang
but




lam perjalanan pulang kami singgah jap kat umah c0usin Lya
teng0k baby...waaaaaa s0o cute
mmmmm berangan bila la nak dapat baby sendiri ahakkkkkkkk
kami xlama kat sana....umah memanggil haha

next singgah kat pasar malam Kubang Kerian
kita cari makan dulu!!!!!
dari semalam lagi lily xjumpa nasik
akhirnya dapat jugak makan nasi kerabu
waaaaaaaaa i'm full n0w




oklah g0t t0 g0 haha
ch0w dulu ea....malam nih lily bermalam kat umah Lya
esok pagi mau p rumah terbuka hari raya dulu...baru boleh balik IPG
+
+
+
+
+
+
u all layan la pic2 sengal yang x seberapa nih

MUNDUK
pemandangan dari Munduk
yg u all nampak kereta banyak2 2
2la kereta warga Malaysia
parking situ dulu then seberang via perahu...fening2
    
lily @ munduk...

inilah Lya...raja sh0pping haha

@ RANTAU PANJANG...
da green one...c0mforter yang sempat dirembat lily

MASJID BEIJING
p0se dulu hehe

elis(adik Lya) n their m0m(0ur driVer)hehe
inilah lily haha
menara Masjid BEIJING


UMAH c0usin Lya@saL0r